Rechtszaak Kenaupark gewonnen

Rechter drong aan op overleg. Gemeente weigerde.

IMG_20171005_153747

Vanmiddag diende de rechtszaak van de Fietsersbond tegen de gemeente Haarlem. Er was een behoorlijke opkomst.

We hadden te doen met een zeer energieke en kritische rechter die er op uit was het gesprek tussen Fietsersbond en gemeente te heropenen. Argument: jullie willen allebei een verkeersveilige oplossing.

De gemeente weigerde een dergelijk overleg met ons aan te gaan, overtuigd als zij was van het eigen ontwerp en de veiligheid daarvan.

Op de kritische vragen van de rechter waarom de gemeente de keuzes had gemaakt die ze heeft gemaakt, kwamen weinig bevredigende antwoorden.

Op het ultieme aanbod van de rechter om met elkaar te gaan praten, desnoods met een mediator of een derde deskundige partij kwam toch weer een gemeentelijk ‘njet’. Daarop heeft de rechter besloten de Fietsersbond in het gelijk te stellen.

Wij zijn euforisch.

De uitspraak is mondeling gedaan en wordt over 14 dagen gepubliceerd. Wij kennen nog niet alle ins en outs maar een eerste overwinning is geboekt: de gemeente moet zijn huiswerk overdoen. Wij hopen dat de gemeente dat vanuit een positieve grondhouding zal gaan doen.

Onze wensen: fietsers in de voorrang bij de kruising Kinderhuisvest/Kenaupark/richting Parklaan, fietspaden in beide richtingen op het Kenaupark en herstel van het 2-richtingen fietspad aan de noordzijde van het park tussen het Franklin Hoevenstunneltje en de Rozenstraat.

Categorieën

Geef een antwoord