Fietsersbond Regio Haarlem

Fietstocht actieve vrijwilligers Fietsersbond Regio Haarlem 24-09-2017

Een fotoreportage van de jaarlijkse fietstocht

Elk jaar in september gaan de actieve vrijwilligers van de Fietsersbond Regio Haarlem samen op stap en maken een gezellige fietstocht. Uiteraard hebben we dan ook een ’thema’. Dit jaar heeft de werkgroep Heemstede (Annemieke) een interessante tocht uitgezet in Heemstede.

Er waren 30 vrijwilligers die meereden tijdens deze fietstocht. Annemieke en Mame hebben  ons Heemstede laten zien. We hebben heel wat lussen gefietst, maar kwamen daardoor wel op plaatsen waar velen van ons nog nooit geweest waren.  Zij wezen ons op een aantal knelpunten in Heemstede: een pontje dat niet meer vaart, maar waar je nog wel naar toe kunt fietsen. (Zal er weer een nieuwe pont of een brug komen?). We hebben het fietspad maar genomen naar Park Meermond. Daarna ging onze tocht verder over de ‘nieuwe’ Kwakel brug die nu wel befietsbaar is en passeerden we het Wilhelminaplein waar de weg wordt heringericht. Via het Spaarneveer ging het verder naar de Hout.

Tijd voor een lichte lunch. Na de lunch vervolgden we onze route richting station Heemstede-Aerdenhout om te kijken of het hek naar het laantje van Alverna inderdaad was afgesloten. Dat was uiteraard zo. ProRail is fietsers niet goed gezind. Als het aan Addie had gelegen, waren we gewoon via de punten van het hek doorgefietst naar Leyduin. Dat hebben we toch maar niet gedaan. Burgerlijke ongehoorzaamheid ligt ons toch niet zo. Daarom zijn we over de fietsbrug naar de geleerdenwijk gegaan. Nadat we over de brug bij het Molentje naar de Glipperdreef, Prinsenlaan, Kadijk en Herenweg over het Manpadslaan fietsen en ook hier over de burg wilden, bleek dat die niet ‘fietsproof’ was. We moesten afstappen en met de fiets in de hand de trap nemen. Via de Herenweg fietsten vervolgens het Groenendaalse Bos in, waar we bij de hekken telkens moesten afstappen. De wildroosters ontbraken, dus er was geen sprake van doorfietsen.

Maar … we hebben Heemstede een beetje beter leren kennen. De fietsdag werd afgesloten met een drankje bij De Eerste Aanleg.

Geniet van dit foto-album. Ennuh …. wil je ook meefietsen volgend jaar?

Tja, dan zul je eerst nog even actief lid moeten worden van onze afdeling (als je dat nog niet bent uiteraard). Er valt heel veel te doen binnen onze afdeling. Dus schroom niet je op te  geven via [email protected]. Je wordt door ons met open armen ontvangen. Er is zoveel te doen binnen onze afdeling…..

Oh ja, lid worden van de Fietsersbond mag natuurlijk ook altijd. Voor € 2,17 (of meer) per maand, kun je al lid worden en krijg je het landelijke blad plus ons magazine een aantal keren per jaar in je brievenbus. Meld je aan op de site van de landelijke Fietsersbond.

Categorieën

Geef een antwoord