Vanaf 4 maart 21:30 uur tot donderdagavond 8 maart 24:00 uur geen treinverkeer mogelijk Haarlem-Zandvoort

Bouw natuurbrug Duinpoort

Naar Zandvoort? Neem de fiets!

In de duinen van Zandvoort, vlak bij het Vissscherspad, bouwen wij sinds oktober vorig jaar aan natuurbrug Duinpoort over het spoor. De landhoofden van natuurbrug Duinpoort, die de basis van de brug vormen, zijn klaar. De volgende stap van de bouw is het aanbrengen van het brugdek over het spoor. Vanaf zondagavond 4 maart starten wij met de aanleg van het brugdek.

Aanleg brugdek
Het brugdek bestaat uit 28 grote betonnen liggers (balken) van 22 meter lang. Op zondagavond beginnen wij met de voorbereidingen voor de plaatsing. Maandag 5 maart worden de liggers over de weg aangevoerd en met kranen op de landhoofden geplaatst. Van dinsdag 6 maart tot vrijdagochtend 9 maart brengen wij de randelementen (zijpanelen) van de brug aan. Ook worden de landhoofden verder afgewerkt met schanskorven gevuld met lavasteen.

Geen treinen tussen Zandvoort en Haarlem
Vanaf 4 maart 21:30 uur tot donderdagavond 8 maart 24:00 uur is er vanwege de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk tussen Zandvoort en Haarlem. NS zet bussen in. Kijk voor de actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Bouwverkeer
De liggers en overige materialen voor de aanleg van de natuurbrug worden per vrachtwagen over de weg aangevoerd. Het bouwverkeer maakt gebruik van de N200, Zeeweg/Boulevard Barnaart. Vervolgens gaan de vrachtwagens via de Burgemeester van Alphenstraat, Linnaeusstraat en de Kamerlingh Onnestraat naar de inrit van de bouwweg bij de Wattstraat. Maandag 5 maart tussen 6.00 uur en 19:00 uur worden de 28 betonnen liggers aangevoerd. Dit zorgt mogelijk voor extra verkeersdrukte op deze route. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Vervolg bouw natuurbrug Duinpoort
Na het plaatsen van de liggers in maart volgt de verdere afwerking van de natuurbrug. Daarna wordt het gebied ingericht (grond aanbrengen op de brug, beplanting, hekwerken). Deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomervakantie gereed.

Meer informatie over de aanleg van natuurbrug Duinpoort vindt u op www.prorail.nl/duinpoort

Categorieën