Snorfietsen mogen al vanaf 1 juli naar de rijbaan. Ook Haarlem wil snorfiets van het fietspad weren

2014-01-25_Dringen_op_fietspaden_Rijksstraatweg

Ook gemeente Haarlem wil volgend jaar de snorfietser naar de weg dirigeren. Zo heeft wethouder Sikkema aan MediaNH laten weten. Haarlem volgt hiermee het voorbeeld van Amsterdam, dat al langer deze plannen had. Naar verwachting gaan snorfietsers in Amsterdam begin 2019 met helm op naar de rijbaan.

Gemeenten hebben van de overheid groen licht gekregen om vanaf 1 juli te bekijken hoe snorfietsers naar de rijbaan kunnen verhuizen. Dat is eerder dan verwacht.

De wethouder laat in een schriftelijke reactie aan NH Nieuws weten weten dat zij blij is dat het nu mogelijk is om snorfietsers te verwijzen naar de rijbaan. “En dat willen we ook gaan doen. Om zoiets ook op een veilige manier in te kunnen voeren, is inzicht nodig in de plaatselijke omstandigheden. Dit wordt momenteel onderzocht en dat kost enige tijd.” De resultaten van het onderzoek worden volgens de wethouder halverwege volgend jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Op 21 juni heeft de overheid het volgende bericht geplaatst:hier vindt u het bericht. De ingangsdatum is vervroegd naar 1 juli 2018.

Er is een reactie gevraagd aan Fietsersbond Regio Haarlem en hier hoort u bij monde van Jaap Moerman de reactie van de afdeling op RTV NH. Geweldig!

Categorieën