Swapfiets in Haarlem: een eigen fiets met serviceabonnement

Nieuw in Haarlem: Swapfiets biedt een eigen fiets met serviceabonnement

Swapfiets

Haarlem, 03/07/2018 – Met de lancering van Swapfiets in Haarlem hoeft de Haarlemmer zich vanaf nu geen zorgen te maken over een kapotte fiets. Swapfiets levert een kwalitatieve fiets en zorgt ervoor dat deze snel hersteld wordt als hij kapot is. De klant betaalt hiervoor een vast bedrag per maand; service en reparaties zijn inclusief.

Swapfiets werkt simpel: op de website kan voor €19,00 per maand een abonnement worden afgesloten waarmee klanten een kwaliteitsfiets met 7 versnellingen, handremmen en diefstalverzekering krijgen. Wanneer er iets kapot is aan de fiets, komt Swapfiets binnen twaalf uur langs op iedere gewenste plek in de stad. De fietsenmaker zal de Swapfiets repareren of ‘swappen’ voor een ander exemplaar. Op deze manier is de klant relatief snel weer onderweg en heeft hij een altijd fiets waar hij op kan rekenen.

Fietsstad Haarlem
Haarlem is een stad die met zijn compacte, autoluwe centrum goed is ingericht op fietsers. Swapfiets onderscheidt zich van bestaande fietsconcepten omdat elke klant zijn of haar eigen fiets heeft. Dit voorkomt een overvloed aan fietsen in de stad en fietswrakken zullen afnemen. De Fietsersbond Haarlem is verheugd het concept te mogen verwelkomen. De woordvoerder van de Fietsersbond Haarlem, René Rood,  “De Fietsersbond vindt Swapfiets een mooi concept om het fietsgebruik in Haarlem te vergroten. Ons doel is om meer mensen te laten fietsen. Door de fietser te ontzorgen, kan Swapfiets daar aan bijdragen.

Blauwe voorband
De Swapfiets is te herkennen aan de iconische blauwe voorband. Swapfiets verwacht in zes maanden 2500 Haarlemmers op een Swapfiets te zien en hoopt dat ook Haarlem blauw kleurt. Mede-oprichter Steven Uitentuis: “In elke stad, in elk fietsenrek een blauwe band. Dat is onze ambitie!”

Meer informatie: 
Amsteldijk 216
1079LK Amsterdam
www.swapfiets.nl
facebook.com/swapfiets

Categorieën