Pier Eringa neemt polshoogte bij spoorwegovergangen Alverna en Leyduin

Bezoek directeuren ProRail, Fietsersbond en Wandelnet aan Alverna en Leyduin

Tweet-2019-03-04-Tweet-ProRail-FB
Tweet die Ankie van Dijk plaatste op Twitter.

Pier Eringa (directeur ProRail) bracht op 4 maart 2019 een bezoek aan Heemstede. Onderwerp van gesprek: de spoorwegovergangen Alverna en Leyduin. Saskia Kluit (directeur Fietsersbond), René Rood en Jaap Moerman (Fietsersbond Regio Haarlem) en Ankie van Dijk (Wandelnet) gaven tekst en uitleg. De gemeente Heemstede was vertegenwoordigd door wethouder Mulder (GroenLinks). Ook was de Geleerdenwijk in Heemstede vertegenwoordigd.

Ook voor ProRail is duidelijk geworden dat er iets moet gebeuren. Afgesproken is dat er verder wordt overlegd over de vraag welke oplossingen mogelijk zijn. Voor ProRail is het belangrijk dat onbeveiligde, gelijkvloerse kruisingen worden opgeheven. De betaalbaarheid speelt daarbij een doorslaggevende rol. Fietsersbond en Wandelnet gaan voor het openhouden van de fiets/voetganger overgangen Alverna en Leyduin, zo mogelijk ongelijkvloers.

Categorieën