De Afsluitdijk 3 jaar dicht voor fietsers – Teken de petitie: Houd de Afsluitdijk open!

Onderhoudswerk moet gedaan kunnen worden, maar zo???

afsluitdijkwielrenner-690×366

De afsluitdijk wordt door vele fietsers gebruikt. Niet alleen om van A naar B te komen, maar ook als recreatief fietspad is het niet weg te denken uit onze cultuur. Wat denkt u van ‘een rondje IJsselmeer’ of een ‘rondje Elfstedenfietstocht’? Jaarlijks blijken zo’n 300.000 fietsers de Afsluitdijk ’te slechten’ ondanks het feit dat sommigen die dijk maar niets vinden, lang, kaarsrecht, ‘altijd’ wind tegen… Je moet er van houden en dat doen die 300.000 fietsers.

Nu echter, wil men dit fietspad voor 3 jaar (!) afsluiten voor fietsverkeer. Onderhoudswerk is nodig, maar of die dijk dan zo lang dicht moet voor fietsers? Daar moeten toch andere oplossingen voor gevonden kunnen worden.

Daarom is men een petitie gestart. Gaat deze sluiting u ook aan het hart? Teken dan de  petitie: Houd de Afsluitdijk open!

Categorieën