Fietsopslag Spoordijk aan Jansweg geopend voor foutgeparkeerde fietsen

Gelezen op de site van de gemeente Haarlem 01-05-2019

De eigenaar van een verwijderde fiets kan vanaf 1 mei 2019 de fiets bij de nieuwe Fietsopslag Spoordijk aan de Jansweg ophalen. Dit fietsdepot is een extra opslaglocatie voor foutgeparkeerde fietsen. De fietsen hoeven nu niet meer opgehaald te worden bij het fietsdepot in Cruquius.

Het is in het stationsgebied verboden fietsen op straat te parkeren. Er zijn drie fietsenstallingen en diverse losse fietsvakken die met belijning zijn aangegeven. Foutgeparkeerde fietsen worden door de handhavers verwijderd. Deze fietsen moesten voorheen worden opgehaald bij het Haarlems fietsdepot in Cruquius. Dat kostte de eigenaar van de fiets veel tijd.

Verwijderde fiets ophalen

Nu kan de foutparkeerder tegen een betaling van 25 euro bij de balie van Fietsopslag Spoordijk zijn of haar fiets terugkrijgen. Wanneer de fiets binnen 48 uur wordt opgehaald, kan deze direct worden meegenomen. Duurt het langer? Dan kan een telefonische afspraak worden gemaakt om de fiets op een later moment op te halen bij Fietsopslag Spoordijk.

Aangenomen motie uitgevoerd

Vorig jaar is door de gemeenteraad een motie aangenomen met het verzoek het fietsdepot naar het station te verplaatsen. Op deze manier worden foutparkeerders niet onnodig extra gestraft. De gemeenteraad hoopt zo dat meer eigenaren hun verwijderde fiets komen ophalen. Het blijft natuurlijk zaak om de fietsen in de fietsenstallingen te parkeren, zodat het Stationsgebied een leefbaar en veilig gebied blijft.

Meer informatie over de fietsenstallingen vindt u op www.haarlem.nl/fietsenstallingen.

fietsen!
Beeld-auteur: Fietsersbond Regio Haarlem

Categorieën