Relatie gezondheid en gebruik van actieve vervoerwijzen

bewegen en gezondheid, neem de fiets of ga lopen

Er bestaat een duidelijke samenhang tussen gezondheid en reisgedrag.

Dit concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in het onderzoek ‘De relatie tussen gezondheid en het gebruik van actieve vervoerwijzen’. Gezondheid wordt hierbij benaderd met de BMI (Body Mass Index) en met subjectieve beoordelingen (hoe gezond vinden mensen zichzelf?). Mensen met een gezonde BMI fietsen vaker en gebruiken minder de auto dan mensen met een (te) hoge BMI. Verder gebruiken mensen met obesitas vaker de e-fiets en lopen zij minder vaak in vergelijking met mensen met een gezonde BMI. Ook blijkt de dagelijkse mobiliteit een belangrijke factor in het krijgen van voldoende beweging.

Eén derde Nederlanders beweegt voldoende door fietsen en lopen

Hier staat het hele bericht.

afsluitdijkwielrenner-690×366
pdf ⋅ 1 MB

20190928 KiM+Rapport+Gezondheid+en+gebruik+van+actieve+vervoerwijzen

Download

Publicatie | 24-09-2019 | Mathijs de Haas, Mignon van den Berg

Categorieën