Verkeersmaatjes overhandigd aan wethouder Diepstraten

Velsen – Wethouder Bram Diepstraten (bereikbaarheid en mobiliteit) heeft onlangs twee zogenoemde Verkeersmaatjes in ontvangst genomen. De groengele fluorescerende poppen, die ook wel bekend staan onder de naam Victor Veilig, werden hem overhandigd door Silvia Slaman en Kees Joustra van de Fietsersbond. De uitreiking van de poppen, die de verkeerssituatie in woonwijken veiliger moeten maken, vond plaats tijdens het periodiek overleg tussen de wethouder en de vertegenwoordigers van de Fietsersbond.

Zo nu en dan wordt Velsen opgeschrikt door berichten over ernstige aanrijdingen waarbij fietsers betrokken zijn. Er wordt in Velsen heel wat gefietst en in veel gevallen gaat dat goed, maar soms gaat het volledig mis, met grote gevolgen. De Fietsersbond staat voor een zo veilig mogelijke verkeerssituatie en streeft daarom onder meer naar een zogenoemde ‘vergevingsgezinde infrastructuur’ voor de fietser. Ook de realisatie van regionale doorfietsroutes (DFR) wordt door de organisatie van harte ondersteund. Voor dit jaar staat de uitvoering daarvan op de agenda. De communicatie tussen de Fietsersbond en de gemeente Velsen verloopt naar tevredenheid: ,,Wij zijn blij met de blijvende aandacht van de gemeente voor de argumenten en oplossingen van de Fietsersbond’’, aldus Silvia Slaman en Kees Joustra. Naast het periodieke overleg met de gemeente wil de Fietsersbond ook graag met anderen in contact komen. Zo is in het afgelopen jaar ook contact gelegd met de werkgroep ‘Toegankelijkheid Velsen’, ‘Heel Velsen Fietst’ en het recreatieschap Spaarnwoude. Iedereen die zelf vragen of suggesties heeft met betrekking tot het fietsverkeer in de gemeente Velsen kan een e-mail naar [email protected] sturen. (foto: Aangeleverd)

Dit artikel verscheen in De Jutter, 13-01-2020 en is met goedkeuring van Bos Media Services geplaatst.

Categorieën