Haarlem geeft in coronatijd meer groen licht voor de fiets

Uit de nieuwsbrief van de gemeente Haarlem van 7 mei 2020:

De gemeente Haarlem heeft de afgelopen weken een groot aantal verkeerslichten anders ingesteld om de wachttijd voor fietsers te verkorten en ‘ophopingen’ te voorkomen. Omdat er minder autoverkeer is en er meer wordt gefietst, krijgen fietsers vaker groen. Veel verkeerslichten staan nu standaard op groen voor fietsers als er geen verkeer is. De duur van groen licht voor auto’s is verkort zodat fietsers eerder door kunnen.

Het verkeer is door de coronamaatregelen veranderd. Er is minder autoverkeer omdat veel mensen nu thuis werken. Tegelijk is het fietsverkeer toegenomen. Ongeveer de helft van de verkeerslichten in Haarlem is nu tijdelijk aangepast. De andere verkeerslichten zijn bij voetgangersoversteekplaatsen of kruispunten waar geen verbeteringen voor fietsers mogelijk waren.

De gemeente houdt goed in de gaten of de tijdelijke aanpassing van de verkeerslichten nog steeds aansluit bij het verkeersaanbod.

030-wachten-voor-de-Cruquiusbrug-Tjibbe1
Wachten voor de Cruquiusbrug

Categorieën