Werkzaamheden fietstunnel tussen Haarlem-Noord en Bloemendaal

Werkzaamheden fietstunnel tussen Haarlem-Noord en Bloemendaal

  • 18 mei 2020

Vanaf maandag 25 mei wordt er gewerkt in de fietstunnel tussen het Rijklof van Goensplein in Haarlem-Noord en Bloemendaal. De werkzaamheden duren tot uiterlijk begin juli. De tunnel blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Aannemer Van Steenwijk voert de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit. Het metselwerk van de bovenste helft van de tunnelwand wordt gesloopt en vervangen. Op de onderste helft wordt het metselwerk schoongemaakt. De leuning die aan de wanden vastzit, wordt vervangen.

Houd rekening met elkaar

Er wordt gewerkt aan 1 helft van de tunnel. Fietsers en voetgangers kunnen daardoor de tunnel blijven gebruiken in beide richtingen. Met borden wordt aangegeven welk weggedeelte gebruikt kan worden. Het andere weggedeelte wordt afgesloten. De tunnel heeft een steile bocht, dus houd rekening met elkaar en eventuele tegenliggers. Fietsers wordt gevraagd om stapvoets te rijden, zodat fietsers en voetgangers veilig in beide richtingen door de tunnel kunnen.

Categorieën