Lange Veerstraat, Oude Groenmarkt en Warmoesstraat

Tijdelijk niet meer fietsen in 3 straten Haarlem centrum

Heropening horecagelegenheden in Haarlem Centrum

Nieuwsbericht van de gemeente Haarlem
4 juni 2020

Met de versoepeling van de coronamaatregelen verwachten we meer mensen in het centrum. Hierdoor wordt het in sommige straten lastig om 1,5 meter afstand te houden. Om de situatie veilig en overzichtelijk te houden, mag in 3 straten tijdelijk niet meer gefietst worden. Het gaat om de Lange Veerstraat, Oude Groenmarkt en Warmoesstraat.

Niet meer fietsen
In de Lange Veerstraat, Oude Groenmarkt en Warmoesstraat moeten fietsers afstappen en verder lopen met de fiets aan de hand, of omfietsen. De fietsenrekken in het gebied blijven staan en kunnen gewoon gebruikt worden. Omdat dit even wennen is, plaatst de gemeente borden bij de straten. Deze herinneren mensen er aan dat ze hier niet mogen fietsen.

Tijdelijke maatregel

Het gaat om een tijdelijke maatregel. Omdat nog niet duidelijk is hoe lang de maatregel nodig is, kunnen we niet aangeven wanneer fietsen in deze 3 straten weer is toegestaan.

Categorieën