Gele harten op Haarlemse fietspaden

Neem eens een andere route van Noord naar Centrum

Gele_harten_fietspad
  • Nieuwsbrief van de gemeente Haarlem 23-6-2020

U heeft ze wellicht al gezien. Ook in Haarlem Noord zijn de gele harten te vinden op kruisingen op de route van en naar station Haarlem. De Rijksstraatweg – Schoterweg is de hoofdfietsroute van Noord naar het centrum en andersom. Deze route is vaak druk. De harten wijzen op de andere routes naar de binnenstad. Zo kunt u ook langs het Spaarne fietsen of via de groene route langs het Zaanenpark, de Kweektuin en via Kleverpark.

Nu de coronamaatregelen versoepelen, wordt het weer drukker op straat. Het is echter nog steeds belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en om drukte te vermijden. De gemeente Haarlem wil op drukke plekken de inwoners alternatieven aanbieden. De Rijksstraatweg is zo’n drukke plek. Er rijden veel fietsers met verschillende snelheden op een relatief smal fietspad. Ze halen daarom regelmatig in. Er staan redelijk wat verkeerslichten waar groepen fietsers staan te wachten.

Een alternatieve route fietsen is een van de oplossingen om drukte te vermijden. Bij het Marsmanplein, de Zaanenlaan en bij het station staan borden om fietsers te wijzen op de andere routes. En op straat zijn de routes met gele harten gemarkeerd. Je bent via deze weg niet langer onderweg en de Rijksstraatweg wordt zo ontlast.

De markering van alternatieve fietsroutes in Noord is een van de maatregelen die het college van B en W heeft genomen om Haarlemmers meer ruimte te geven om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Lees hieronder (en op onze site)  over de maatregelen die de gemeente Haarlem heeft genomen. Wij zijn niet overal even blij mee. Zo vinden wij de afsluiting van de straten in het centrum geen goed idee.

https://www.haarlem.nl/nieuws/tijdelijk-niet-meer-fietsen-in-3-straten-centrum/
https://www.haarlem.nl/nieuws/binnenstad-komt-weer-tot-leven/
https://www.haarlem.nl/nieuws/terrassen-in-haarlem-ruimer-met-behulp-van-tien-gouden-terrasregels/

Categorieën