Bewonersbrief omgeving fietspad

De afdeling Velsen heeft eerst met succes een lobby gevoerd voor een fietspad langs de HOV-baan om Driehuis heen. Dit fietspad (Spoorpad) wordt erg veel gebruikt en maakt onderdeel uit van de noord-zuid regionale doorfietsroute. Om “de natuur nachtrust (donkerte) te geven” is bepaald in de vergunning dat de verlichting langs het fietspad ’s nachts uit moet. De donkerte moest ingaan om 19 uur, tot de volgende ochtend 7 uur.

Over dit tijdinterval heeft de lokale afdeling  vervolgens vragen gesteld.  De gemeente heeft hierop advies gevraagd aan de omgevingsdienst en gelukkig voor de vele fietsers is het tijdsinterval dat er donkerte moet zijn nu met drie uur bekort.”

De brief dd 31-12-2020 van burgemeester en wethouders van Velsen over dit onderwerp kunt u hier downloaden.

Categorieën