22 oktober 2021

Oproep Klimaatfietstocht Haarlem

Haarlemse fietsers voor klimaatverandering

Vrijdag 22 oktober 2021 klimaatfietstocht in Nederland en dus ook in Haarlem

Het is nu of nooit, het is erop of eronder. Iedereen die (over) het recente IPCC rapport heeft gelezen, weet dat de tijd nog nooit zo gedrongen heeft. ‘Als wij niets aan klimaatverandering doen, zullen onze kinderen oorlog voeren om drinkwater’, zei eurocommissaris Frans Timmermans.

Niets doen is geen optie, maar de regering onderneemt nauwelijks actie. Daarom gaan wij de straat op. Op 6 november in Amsterdam is de grootste klimaatmars in Nederland ooit. Op vrijdag 22 oktober zijn er in heel Nederland lokale acties, zo ook in Haarlem. Zo laten we zien hoeveel mensen zich grote zorgen maken en zetten we druk op de politiek. Als je ooit hebt overwogen om in actie te komen, is dit het moment!

Wij houden een klimaatfietstocht door Haarlem. Om 12.30 uur verzamelen we bij de muziekkoepel in de Haarlemmerhout. De fietstocht eindigt bij de Grote Markt, waar we afsluiten met enkele prominente sprekers. Wees erbij!

Blijf op de hoogte en meld je aan via www.klimaatmars2021.nl .Op de voorpagina kies je bij aanmelden je stad en kun je je aanmelden.

Namens Janneke Barten van de Haarlemse klimaatcoalitie

Categorieën