Fietsenrekken Jansstraat, station Haarlem

Nieuwe fietsenrekken Jansweg

  • 7 januari 2022

Aan de Jansweg komen ruim 400 nieuwe parkeerplekken voor fietsen. De gemeente stimuleert het gebruik van de fiets en creëert extra ruimte voor de overstap van de fiets op het openbaar vervoer.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 21 januari plaatst de gemeente dubbellaagse fietsenrekken aan de Jansweg op de plaats van de bestaande parkeervakken, naast Parkeergarage Station. In totaal kunnen hier 716 fietsen gestald worden. Dit is een uitbreiding van 435 parkeerplekken. Het totaal komt hiermee uit op 8.275 fietsparkeerplekken bij het station.

De fietsparkeervakken nabij de hoofdingang van het station blijven beschikbaar voor het plaatsen van fietsen met een bijzonder model die niet in een dubbellaags rek passen, zoals fietsen met een krat of bakfietsen.

Tijdens de werkzaamheden kunt u uw fiets op andere plekken stallen. Dit wordt aangegeven met borden.

Categorieën