Nieuwe fietsroutes door Schoterbos klaar

Fietsroute-door-het-Schoterbos-1
Fietsroute door het Schoterbos 1

Als onderdeel van het groot onderhoud aan het Schoterbos is enkele jaren geleden besloten tot de aanleg van twee nieuwe fietsroutes. Eén route verbindt de Generaal Spoorlaan met de Willem Klooslaan (noord-zuid), de andere route verbindt het fietstunneltje bij de Jan Gijzenkade met de Sportweg bij Het Schoter (west-oost).

De routes kruisen elkaar midden in het park. Voor de routes zijn enkele nieuwe bruggen aangelegd in het bos en over de Jan Gijzenkade. Mede op verzoek van de Fietsersbond zijn de fietspaden uitgevoerd in rood asfalt en liggen er aparte voetpaden naast de fietspaden. De aansluitingen op de omliggende straten zijn tijdelijk en nog niet overal klaar. Ook de markering en belijning ontbreekt nog. Maar, er kan gefietst worden! We zijn erg blij met het resultaat dat tot stand is gekomen onder leiding van Buro Sant en Co én een bevlogen procesmanager van de gemeente Haarlem.

De Generaal Spoorlaan is onlangs ook opnieuw ingericht. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar hier zijn uiteindelijk toch de door ons vurig gewenste fietsstroken verschenen. De laatste schakel in de noord-zuid route is de Willem Klooslaan die binnenkort wordt ingericht als fietsstraat met rood asfalt. Dit heeft nóg meer voeten in de aarde gehad dan de Generaal Spoorlaan. Pas toen er al een definitief ontwerp lag voor een klinkerstraatje, heeft de gemeenteraad middels een motie toch een fietsstraat afgedwongen bij toenmalig wethouder Snoek.

Fietsroute-door-het-Schoterbos-1
Fietsroute door het Schoterbos
tijdelijke-aansluiting-op-generaal-spoorlaan-2
Tijdelijke aansluiting op Generaal Spoorlaan
Aansluiting-Willem-Klooslaan,-binnenkort-ingericht-als-fietsstraat-3
Aansluiting Willem-Klooslaan, binnenkort ingericht als fietsstraat

Categorieën