Rijksstraatweg: laatste ‘EasyPath”-tegel geplaatst

Rijksstraatweg
Westzijde van het vernieuwde fietspad aan de Rijkstraatweg

De hele westzijde van het fietspad aan de Rijksstraatweg is vernieuwd. Het fietspad had veel hobbels, maar door de combinatie van betonplaten en asfalt zijn die nu verdwenen. In januari 2023 is de andere kant van de weg klaar.

Vernieuwd fietspad @ Rijkstraatweg
Westzijde van het vernieuwde fietspad aan de Rijkstraatweg.

Fietsers vonden het fietspad gevaarlijk door de vele hobbels op het pad veroorzaakt door boomwortels die het asfalt naar boven drukten. De Fietsersbond Afdeling Haarlem bedacht samen met de gemeente om betonplaten “EasyPath-platen” op het fietspad, te plaatsen.

Door het gewicht van de platen kunnen de wortels de platen niet omhoog drukken en blijft het fietspad dus fijn in gebruik. Tegelijkertijd zijn de platen onschadelijk voor boomwortels. Deze oplossing is eerder getest in een proefvak.

Via deze link zie je hoe de laatste EasyPath plaat wordt gelegd door Robbert Berkhout, wethouder gemeente Haarlem, en René Rood, Fietsersbond Regio Haarlem, werd gelegd. Ook lees je er het volledige verslag gemaakt door de gemeente Haarlem.

Categorieën