Petitie Behoud de duinfietspaden Kattendel en Blijdensteinsweg

14-2023-04-08-naar-Kattentel-2
2023-04-08 naar Kattentel

De Fietsersbond is een actie gestart om het fietspad naar Kattendel te behouden. PWN is van plan het bestaande noordelijke fietspad op te heffen. De Fietsersbond wil ‘het rondje Kattendel’ behouden. Samen met ANWB, Fietsplatform, NTFU Wielersportbond, en Naturistenvereniging NFN wil de Fietsersbond dat er een oplossing komt voor de stuifduinen, niet alleen hier in Bloemendaal, maar ook in de Schoorlse Duinen. Daar is PWN/SBB voornemens fietspad Blijdensteinsweg te laten onderstuiven. Daarmee gaan populaire fietsrondjes verloren en raakt de bereikbaarheid van duingebieden per fiets, en de natuurstranden specifiek, in gevaar.

Teken de petitie Behoud de duinfietspaden Kattendel, Blijdensteinsweg

Gezamenlijk zijn wij een online-petitie gestart:  Zandverstuivingen bedreigen de fietspaden door de Hollandse duinen. Hierdoor verdwijnen stukken recreatief fietspad voor toerfietsers, ommetjesmakers en strandbezoekers. Wij roepen duinbeheerders op de paden toegankelijk te houden.

Categorieën