Fietsgemeente 2024

Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel?

Enquête-oproep-Fiets-gemeente-2024

Fietsers riepen in 2022 gemeente Schiermonnikoog uit tot meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Het is tijd om op zoek te gaan naar de opvolger! Met de tweejaarlijkse verkiezing wil de Fietsersbond alle gemeenten stimuleren om het fietsen beter te maken.

Naast de kans op de felbegeerde titel is de verkiezing voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Via de verkiezing krijgt de fietser een stem. We vragen fietsers om een enquête in te vullen over het fietsklimaat in de gemeente(n) waar ze vaak fietsen.

Fietsers beantwoorden vragen over fietsinfrastructuur, het gevoel van veiligheid, fietsroutes en meer. Voor fietsers is dit het moment om hun mening te geven over dat ene gevaarlijke kruispunt, een tekort aan fietsenstallingen of een onveilige schoolroute. In ruil voor hun mening ontvangen de deelnemers leuke kortingen op producten van partners én maken ze kans op prijzen zoals een nieuwe fiets ter waarde van 2.000 euro.

Praktische informatie:

Voor vragen over Fietsgemeente 2024 kun je mailen naar [email protected]

Categorieën