Impressie van jaarlijkse fietstocht voor onze actieve vrijwilligers

Zoals elk jaar hebben we ook nu weer in september een mooie fietstocht gemaakt samen met een aantal van onze vrijwilligers. Een impressie van die tocht vind je in de fotogalerij die we gemaakt hebben.

Tijdens de tocht die in de regen begon bij restaurant Bosbeek in Santpoort-Noord, werd verschillende malen gestopt om uitleg te geven over de verkeerssituaties in de omgeving van Velsen. Gelukkig was de regen voorbij tijdens de lunch. We werden bijgepraat door de werkgroepleden Velsen die graag uitleg gaven bij door hen behaalde resultaten/successen.

Han van Spanje was als actievoerder van het eerste uur niet te beroerd om door de knieën te gaan en een felgeel fietsje op een gevaarlijk fietspad te verven. De buurtbewoners waren er blij mee omdat er al meerdere keren ongelukken gebeurd waren. De gemeente Velsen is herhaaldelijk geïnformeerd over deze gevaarlijke situatie, maar had kennelijk nog geen behoefte daar iets aan te wijzigen. ‘Dan doen we het zelf wel’, aldus Han van Spanje en Jan Koper.

Als klap op de voorpijl werd Han van Spanje, actief lid van de afdeling Velsen, aan het eind van de fietstocht door de landelijke Fietsersbond verrast met een mooie glazen fiets uitgereikt. Bestuurslid Raymond Comvalius, benoemde hem ter plaatse tot ‘lid van verdienste’.

Categorieën