Afdeling Velsen

In herinnering: Hein Pekelharing (1942-2024)

Regio Haarl

Hein sleutelend aan zijn Trike
Op 14 februari hebben wij – de actieve Velsense leden van de Fietsersbond – afscheid moeten nemen van Hein Pekelharing.
Bij het afscheid gaven familie en vrienden een mooie schets van het leven en werken van Hein; ook zijn liefde voor de fiets en zijn werk voor de Fietsersbond werden benoemd.
Hein is vanaf 2017 actief lid geweest van de fietsersbond in de gemeente Velsen.
Speciaal de onveilige situaties in Velserbroek hadden zijn aandacht: in zijn woorden de “krankzinnige rotondes” waar de fiets regelmatig uit de voorrang is, de “belachelijke fietsinfra” bij het centrum. Hein stak zijn mening als perfectionist en technicus niet onder stoelen en banken.
Hij was en bleef ook een “boefje”. Zo bleek Hein volleerd mee te werken aan het plan om Han van Spanje in september vorig jaar te verrassen met zijn benoeming tot lid van verdienste. Mooi om te ervaren, was ook zijn plezier in het kwajongensachtige schilderen van fietssymbolen op de Lange Nieuw in IJmuiden. Hiermee heeft Hein samen met Han een dag later nog de voorpagina van de IJmuider Courant gehaald. Wat een mooie herinnering!
Hein, we gaan je missen, maar zetten je strijd voor fietsveilige routes natuurlijk voort.
Silvia Slaman, Han van Spanje, Jan Koper, Marcel Griekspoor, Kees Joustra

Categorieën