Fietsstroken Leidsevaart, Haarlem

Eindelijk na jarenlang trekken aan dit ‘dossier’:

Wij zijn heel blij dat de fietsstroken nu eindelijk zijn aangebracht. Voor wat betreft 1.75m fietsstrook aan de waterzijde was ik ook verrast. Vorige week nog een mooi artikel in het HD waar zij ook nog de 2.00 m fietsstrook benoemen. Dat blijkt nu niet te kloppen. Verklaring van de aannemer is dat men er pas tijdens de werkzaamheden achter kwamen dat de Leidsevaart in het middendeel in werkelijkheid 25 cm minder breed is. Er ligt nu een fietsstrook van 1.80 m langs de huizen aan de westzijde en een rijloper van 4.80 m zoals bepaald in het verkeersbesluit. Omdat de huidige weg minder breed bleek is de fietsstrook aan de waterzijde nu 1.75 m i.p.v. 2.00 m

 We werken er hard aan om dit te laten verbeteren. 1.75 aan de waterkant is gevaarlijk en …. tegen de afspraken van 2.00 m. We zijn onder meer op onderzoek uitgegaan met journalist Fred Segaar van RTL-Nieuws.

Lees hierover ook het bericht in RTL-nieuws.

Wordt vervolgd.

 

Categorieën