Duinfietspad al een half jaar afgesloten

Waterfietsen naar Kattendel

Wat gaat PWN doen?

Fietspad Kattendel Bron: youtu.be

Vrijdag 24 mei 2024 trok de Fietsersbond met een journalist van NHnieuws op de fiets naar strand Kattendel.. Het is nog steeds onbegonnen werk. Door 6 plassen van 23, 38 tot aan 67 cm diepte!  Zie de fotoreportage hieronder.

Het water is nog nauwelijks gezakt sinds onze vorige meting begin april. Het strand is dus nog steeds onbereikbaar (tenzij je bereid bent door plassen tot 67 cm water te ploegen  😉 .

  • In reactie zegt PWN tegen NHnieuws dat ze er nu toch wat aan gaat doen ‘voor het zomerseizoen’. (Is dat niet allang begonnen?). Ook weet PWN ook nog niet precies hoe. Lees NHnieuws:
Als PWN waarmaakt wat ze zegt, dan blijkt maar weer dat onze acties zin hebben.
Maar we zijn er nog niet. PWN benadrukt dat het alleen om de verbinding Bleek en Berg – Parnassia gaat.
Dat is teleurstellend. PWN wil nog steeds Kattendel dicht hebben, zegt dat Kattendel bereikbaar is via Parnassia, maar ook dat fietspad stuift onder hopen zand.
En fietsers vanaf Bleek en Berg willen niet naar Parnassia (dan neem je de Zeeweg), maar willen rechtdoor naar het strand, naar Kattendel.

Op Texel is het gelukt om een prachtig nieuw fietspad te realiseren in het natura2000 gebied de Tureluur.  Natuur en recreatie gaan daar prima samen. Zie ook:

Dat kan ook in de Kennemerduinen. Samen slim naar zee op de fiets door de duinen. Goed voor de natuur (want minder auto’s), goed voor de mensen (want bewegen en genieten van onze natuur).

De Provincie Noord Holland heeft hiervoor de sleutel in handen, geef 200.000 Kennemers de gelegenheid door onze prachtige duinen te fietsen.

Duitse fietsers die we onderweg tegenkwamen vertelden ons: ‘Bij ons zou dit meteen worden aangepakt.’

Ook Vlieland nam maatregelen met een tijdelijke oplossing voor hoog water op het fietspad:

Op de site van de Fietsersbond kwamen we deze tekst tegen:

  • https://www.fietsersbond.nl/nieuws/stiekem-fietspaden-afschaffen-in-de-duinen/

Categorieën