Gemeenteraad laat Haarlemse fietser in de kou staan

2018-01-12-Kennemerplein
Oversteek Kennemerplein-achterzijde station heeft nu al veel te weinig capaciteit om het fietsverkeer te verwerken. Beeld-auteur: (c) Jaap Moerman

Gisteravond heeft de gemeenteraad de komst van de #Dolhuysbrug tegengehouden. Daarmee blokkeert de raad een toekomstbestendige oplossing voor het groeiend fietsverkeer tussen het station en Haarlem-Noord. Nu al heeft de huidige route te weinig capaciteit voor de fietsstroom van de noordzijde van het station naar de #Kennemerbrug. De politiek gaat mee met het nimby-gedrag van de bewoners van de Frans Halsbuurt. Alleen de Frank Visser van de Christen Unie en Diana van Loenen van de PvdA hielden vast aan de enige logische oplossing: de fietsbrug is nodig. Moussa Aynan van Jouw Haarlem kondigde een referendum aan. GL schuift het probleem door naar de toekomst. Alle andere fracties laten de fietsers volledig in de kou staan.

Lees verder de inspreektekst die Rob Stuip tijdens de commissievergadering van donderdag 8 februari 2018 heeft uitgesproken namens de Fietsersbond Regio Haarlem.

Categorieën