Persbericht Rode Loper voor Kattendel 14 mei 2023

De Fietsersbond legde zondagochtend de Rode Loper uit bij Kattendel. Deze werd meteen in gebruik genomen door voorbijkomende fietsers en wandelaars. “Goed bezig”, riep een moeder van twee jonge kinderen. “Er staat dan wel een bordje ‘gestremd’ een stukje terug, maar ik kom hier graag.” Niet via Parnassia? “Nee, ik vind dit fietspad veel mooier.”
Een filmpje en enkele foto’s van de actie zijn te bekijken op:  Fietsersbond legt Rode Loper Kattendel uit<https://haarlem.fietsersbond.nl/2023/05/14/actie-behoud-kattendel/>

De Rode Loper verbeeldt het voorstel van de Fietsersbond. Met lichte makkelijk te verplaatsen ‘kluunmatten’ over het stuifduin kunnen fietsers en wandelaars bij Kattendel blijven komen. Over het duin heen met de fiets aan de hand. Niet alleen voor strandbezoek, maar ook om het ‘rondje Kattendel’ te maken.

“Het zand kan blijven stuiven, fietsers en wandelaars kunnen er overheen. Het duin verstuift, wij verstuiven mee,” aldus René Rood van de Fietsersbond.

2023-05-14--tevreden-familie-over-de-Rode-Loper-

Met schop en bezem hielpen we PWN een beetje om de toeleidende fietspaden regelmatig te vegen.

Wij willen dat er een oplossing komt waarbij fietsers juist van de natuur kunnen blijven genieten. We willen dat de duinfietspaden toegankelijk blijven. De Fietsersbond staat niet alleen. We voeren actie met ANWB, Fietsplatform, NTFU Wielersportbond, en NFN Open & Bloot. Gezamenlijk zijn wij een online-petitie gestart:

Teken de petitie:
Behoud de duinfietspaden: Kattendel en Blijdensteinsweg – Petities.nl
<https://petities.nl/petitions/behoud-de-duinfietspaden-kattendel-en-blijdensteinsweg?locale=nl>

De petitie is inmiddels al bijna 2 duizend keer ondertekend!

Meer informatie:
U kunt contact opnemen met René Rood, woordvoerder van de Fietsersbond regio Haarlem: 06-45472287

Categorieën