Haarlem

Onderzoek naar milieuschade door verkeer en vervoer in 30 grote en middelgrote Nederlandse steden

Benchmark door CE Delft in opdracht van de samenwerkende organisaties: Natuur & Milieu, Fietsersbond, Milieudefensie, MENSenSTRAAT, Rover, Longfonds en Wandelnet

Oplegnotitie-Duurzame-Actieve-Gezonde-Mobiliteit
Benchmark Duurzame Actieve Gezonde Mobiliteit Beeld-auteur: CE Delft

Zeven grote maatschappelijke  organisaties* hebben onderzoek verricht in een 30-tal grote en middelgrote steden naar de schade die het verkeer en vervoer heeft op het milieu. Deze organisaties werken samen in een project om gemeenten ertoe te bewegen zogenaamde ‘groene college-akkoorden’ te sluiten. De coalitie heeft CE Delft opdracht gegeven om een benchmark te ontwikkelen voor 30 gemeenten.

Deze benchmark geeft de huidige situatie van gemeenten weer op het gebied van actieve, gezonde, duurzame mobiliteit en geeft een indicatie van de noodzaak en kansen op ontwikkeling richting duurzame en leefbare steden.

Drie grote steden, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht,  voeren het beste milieubeleid.

In dit rapport vindt u de uitwerking van deze opdracht voor alle steden.
In deze spreadsheet staan alle data en brongegevens die gebruikt zijn voor deze benchmark.
In deze spreadsheet staan alle data per gemeente. In het tabblad ‘Gemeente’ staat in vak C1 een dropdownmenu, waarin u zelf de gemeente van uw keuze kunt invoeren.

Haarlem blijkt een middenmoter, maar scoort op een aantal onderwerpen toch beneden de maat: geluidshinder, verkeersveiligheid, vrijliggende fietspaden, concurrentiepositie tussen auto en fiets/OV en vervuilende bussen. Bent u geïnteresseerd naar het totaalbeeld van de score van de gemeente Haarlem? Lees hier meer.

*De coalitie bestaande uit Natuur & Milieu, Fietsersbond, Milieudefensie, MENSenSTRAAT, Rover, Longfonds en Wandelnet

Categorieën